Op 26 maart 2018 voorafgaand aan de Autismeweek verzorgt Cinementaal in samenwerking met Concordia een filmavond. De film On body and Soul zal worden ingeleid door René de Veen, psychiater bij Mediant.

 

 

Over de inleiding
René de Veen is psychiater bij het Mobiel Consultatie- en Behandelteam van Mediant GGZ en heeft Autisme sinds 20 jaar als bijzonder interessegebied. De laatste tien jaar heeft De Veen veel ervaring opgedaan met deze doelgroep en er een grote liefde voor ontwikkeld. Vanuit zijn deskundigheid zal René de Veen de film inleiden en daarbij verbinding maken met de thema’s in de film.

Over de film
De introverte Mária is nog maar net begonnen met werken in een abattoir als de nieuwe kwaliteitscontroleur, als het geroddel onder haar collega’s al begint. Mária gedraagt zich opvallend anders. Ze zit tijdens de lunch altijd alleen in stilte, ze neemt haar werk extreem serieus en houdt zich strikt aan de regels. Haar wereld is er een die bestaat uit cijfers en gegevens die in haar geheugen geprent staan. De enige op werk die toenadering zoekt is haar baas Endre.

Ondanks de gesloten karakters van beiden leren ze elkaar steeds beter kennen en ontdekken ze per toeval ’s nachts hetzelfde te dromen. Ze zijn met stomheid geslagen. Hun relatie en de manier waarop ze in het leven staan verandert, als ze overdag hun dromen samen na beginnen te spelen.

HON, 2017, 116 minuten, Hongaars gesproken, Nederlands ondertiteld

On Body and Soul

Voor meer informatie en kaarten: www.cinementaal.nl, www.concordia.nl