Week van de kindermishandeling 19-25 november 2018

Van 19 tot en met 25 november is de jaarlijkse Week tegen Kindermishandeling. Het thema van de Week is dit jaar: 'Ik maak het verschil'. Iedereen kan iets betekenen voor een kind dat opgroeit in een onveilige thuissituatie. In de Week tegen Kindermishandeling zijn er in het hele land activiteiten om duidelijk te maken wat je kunt doen. Vanuit het JAM-verband doet Mediant ook mee aan enkele activiteiten in de regio Twente.

Flyer en ansichtkaart
Jarabee, Ambiq en Mediant (JAM) hebben speciaal voor de Week tegen Kindermishandeling een flyer en ansichtkaart ontwikkeld over kindermishandeling. De flyers en kaarten verspreiden we volgende week over onze locaties. Er staan praktische tips voor hulpverleners op over hoe je gesprekken kan aangaan met kinderen en ouders bij vermoedens van mishandeling, maar ook risicofactoren. Het is zo belangrijk dat je bij vermoedens van kindermishandeling snel handelt. Met vroeg ingrijpen voorkom je veel leed.

Werkconferentie 'Opgroeien in Veiligheid'
De Regionale Werkconferentie 'Opgroeien in Veiligheid' vindt plaats op maandag 19 november a.s. van 12.30 tot 17.00 uur, locatie Prismare in Enschede. De werkconferentie wordt geopend door de nieuwe districtschef van Politie Twente Karlijn Baalman. De gastsprekers zijn Sander van Arum en Francien Lamers, daarnaast zijn er diverse interessante workshops te volgen. Mediant heeft vanuit het JAM-verband meegedacht over de invulling van de conferentie.

Naar de film
In samenwerking met Cinementaal en Filmhuis Borne wordt woensdag 21 november de film The Florida Project (VS, 2017) getoond. De inleiding van de film wordt voorbereid door een samenwerking van twee gedragswetenschappers van Jarabee en Ambiq en een GZ-psycholoog van Mediant (JAM-verband). De sprekers zullen, al verbinding makend met de film, de gevolgen van opvoedingsstijl en mishandeling toelichten. The Florida Project gaat over Halley en haar dochtertje Moonee, ze bewonen een motelkamer in de schaduw van Disney World, Florida. Door de ogen van de goedgebekte 6-jarige Moonee is die armoedige omgeving niet treurig: de strook aan goedkope motels en talrijke fastfoodketens is kleurrijk en avontuurlijk. Jonge moeder Halley heeft het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen en probeert op allerlei manieren iets bij te verdienen. Dit trekt de aandacht van de kinderbescherming… Belangstellenden zijn 21 november van harte welkom bij Filmhuis Borne. Aanvang van de film is 19.30 uur, een ticket kost 8 euro. Reserveren: Kulturhus Borne, T: 074 2667200 of via de website www.kulturhusborne.nl.

.