'Herstellen is een persoonlijk en uniek proces, waarin iemand de draad weer probeert op te pakken en zijn/ haar leven opnieuw inhoud en richting probeert te geven' (Anthony, 1993).
Dit proces geeft je een nieuw zelfgevoel en identiteit. Herstel is hierbij niet hetzelfde als genezen. Herstel is meer een manier van leven; van het leiden van een bevredigend, hoopvol en zinvol leven, mét de beperkingen die je psychische klachten met zich meebrengen. Herstel gaat over de manier waarop je met je beperkingen omgaat. Het veronderstelt een actieve vorm van accepteren: niet berusten in alles wat je niet meer kunt, maar kijken naar de mogelijkheden die je nog wel hebt.
Bij herstel gaat het om een betekenisvol leven voor díe persoon. Daarbij gaat het om herstel van identiteit, van gezondheid, van dagelijks functioneren en van rolfunctioneren in de maatschappij. Behalve het behandelen van ziekteverschijnselen zoals angsten, depressie en hallucinaties of van de gevolgen van geweld, verwaarlozing of sexueel trauma gaat het ook om voor jezelf kunnen opkomen, je grenzen bewaken, gezond leven, je huishouding weer oppakken, weer naar school of aan het werk gaan (Dröes, 2016).
Bij Bureau Herstel werken zo'n 30 mensen die dit herstelproces waarmaken. Zij zetten zich in voor cliënten binnen de GGZ (fulltime, parttime, betaald, vrijwillig, op een afdeling, bij Trefpunt Bureau Herstel) met de drive iets te kunnen betekenen in het herstel van een ander.
Neem contact op met één van onze medewerkers per mail of telefonisch 053-4755399 (zie openingstijden) of loop gewoon eens binnen.
Openingstijden Trefpunt Bureau Herstel: maandag tot en met vrijdag 11:30-13:30 uur.