Coronavirus en bezoek

Voor bijna al onze klinische afdelingen is bezoek weer toegestaan als voldaan wordt aan de volgende strikte maatregelen:

 

  • Bezoekers zijn minimaal 24 uur vrij van symptomen.
  • Handen desinfecteren bij binnenkomst.
  • Mondmasker is verplicht
  • Maximaal twee bezoekers per dag
  • Afstand houden (min. 1,5 meter).
  • Bezoekers melden zich zodat we weten dat ze er zijn. Naam van de cliënt en bezoeker worden genoteerd i.v.m. eventueel bron- en contactonderzoek. 
  • We ontvangen bezoekers waar mogelijk in openbare ruimten: buiten ruimtes patio’s, restaurant e.d. Waarbij de regel 1 persoon per 10 m2 wordt gehanteerd.
  • Koffie en thee wordt alleen gebruikt uit papieren wegwerpbekers.
  • Wanneer er een Covid-19 verdenking of besmetting op de afdeling is, is bezoek niet meer mogelijk

 

 Hieronder volgen een aantal tips om ook op alternatieve wijze contact te houden. 

Stuur een kaartje

In tijden als deze ligt eenzaamheid op de loer. Een persoonlijke boodschap in de vorm van een ansichtkaart kan helpen mensen op te vrolijken. Want zeg nou zelf, een kaartje ontvangen is toch altijd leuk? Een kaartje versturen kan gemakkelijk via www.cor.omapost.nl of www.greetz.nl of www.hallmark.nl. Natuurlijk kunt u uw kaart ook zelf op de post doen. Verstuur uw kaart naar een van onderstaande adressen. Heeft u een dierbare op een van de afdelingen? Vermeld dan op de envelope voor wie uw kaart is. Wij zorgen ervoor dat het kaartje bij diegene terechtkomt.  

Postadres locatie Helmerzijde:

Mediant o.v.v. afdeling en naam client
Broekheurnering 1050
7546 TA  Enschede

Postadres locatie de Opmaat

Mediant o.v.v. afdelinge naam van client
Laan van Driene 101
7552 EN  Hengelo

 

Vaker bellen


Ging u voorheen wekelijks op bezoek, maar kan dat nu niet meer? Dan kunt u misschien wat vaker bellen. Bijvoorbeeld een keer per dag. Misschien kreeg uw dierbare ook bezoek van andere familieleden of vrienden. U kunt samen met hen afstemmen wie wanneer belt zodat uw dierbare iedere dag iemand spreekt. Heeft uw dierbare zelf een mobiele telefoon, bel dan rechtstreeks. Is dat niet mogelijk, bel dan naar het algemene nummer van de afdeling waar hij of zij verblijft.

 

Blijf elkaar zien met videobellen 

 

Videobellen is de ideale oplossing om elkaar toch te kunnen blijven zien. Er zijn verschillende apps waarmee u kunt bellen en elkaar tegelijkertijd via het scherm kunt zien. Apps als Skype, FaceTime, WhatsApp en Facebook Messenger bieden deze mogelijkheid.

Op deze site wordt stap voor stap uitgelegd hoe u gebruik kunt maken van Skype: www.seniorweb.nl/artikel/skype-gebruiken

 

Speel samen een spelletje


Voor het spelen van een spelletje met elkaar hoeft u tegenwoordig niet meer persé bij elkaar aan tafel te zitten. Dit kan namelijk ook online! Zo kunt u bijvoorbeeld scrabbelen met de app Wordfeud of bridgen met de app Fun Bridge. De meeste apps hebben ook een chatfunctie waarmee u tekstberichten naar elkaar kunt sturen. Download de apps en nodig elkaar uit om te spelen.