Creatieve activiteiten

 

Leef je uit met je creativiteit. We hebben wat tips voor je verzameld.

Maak een fotoalbum


Misschien heb je nog wel een doos met oude foto’s liggen. Pak deze er eens bij en ga ze inplakken, sorteren of schrijf bij de foto het verhaal of de herinnering van dat moment. Ook digitaal zijn er diverse mogelijkheden om een album te maken. Bijvoorbeeld via www.albelli.nl

 

Meubels/accessoires oppimpen


Heb je misschien een kastje of stoeltje dat wel een likje verf kan gebruiken?  Heb je nog wat lijm en kralen? Ga eens kijken of je je meubels kan opleuken. Beplak een oude spiegel of verf de stoelpoten in een andere kleur.

 

Schrijven 

Vindt je het leuk om te schrijven? Ga eens kijken of je daar inspiratie voor hebt. Een gedicht, liedje, verhaal; noem maar op!

 

Leer een andere taal


Op internet, bijvoorbeeld via Youtube, zijn handigheidjes te vinden om een nieuwe taal te leren. Dit is je kans om eindelijk dat Spaans eens te leren.

 

Maak iets voor een ander


Is er binnenkort iemand jarig? Knutsel alvast een cadeau in elkaar. Zo wordt het altijd een persoonlijk cadeau! Je hoeft niet alleen aan verjaardagen te denken, misschien wil je ook wel iemand een hart onder de riem steken door iets voor hem of haar te maken.

 

Kaarten maken/schrijven


Veel mensen zitten nu binnen, dus vast ook familieleden, vrienden of ouderen bij je uit de buurt. Maak eens een leuke kaart voor ze met een boodschap (denk wel om je eigen veiligheid en die van anderen als je de kaartjes gaat posten) Je kunt ook bijhouden wat jij allemaal gedaan hebt in de tijd dat je binnen zit en het later versturen, zodat je elkaar kunt bijpraten.

 

Moodbord maken/collage


Knip uit tijdschriften en kranten wat leuke dingen en maak een moodbord! Bijvoorbeeld voor je inrichting in huis, waar je nog eens heen zou willen, grappige dingen, dingen waar je vrolijk van wordt. Je kunt er verschillende maken. Kijk ook eens op Pinterest, daar kun je ook online moodbords maken!

 

Haken/breien


Nu je de tijd hebt, kun je hier eens mee aan de slag! Op internet zijn veel aanwijzingen te vinden over hoe je moet haken of breien en welke dingen je zoal kunt maken.

 

Kleurplaten / tekenen


Het klinkt misschien saai, maar er zijn ook kleurplaten voor volwassenen! Heb je ze niet in huis en beschik je niet over de mogelijkheid om te printen? Niet getreurd! Ga iets natekenen uit een boek of tijdschrift, of van een foto. Kleur het later in.

 

Pimp je bloempot


Misschien heb je nog wel bloempotten die je niet meer mooi vindt? Beschilder deze dan eens! 

 

Pinterest


Pinterest is een website en app waar je heel veel verschillende dingen op kunt vinden en zo ook voor creatieve activiteiten!