Lezen en muziek

 

Maak van de nood een deugd en neem de tijd voor dat boek dat misschien al tijden op de plank ligt. Of luister naar muziek! Enkele tips:

Muziek


Op Youtube kun je allerlei liedjes vinden. (Misschien heb je ook nog wel cd’s). Weet jij nog op welke muziek jij vroeger danste of heb je muziek die je grijs draaide? Ga eens een lijstje maken met voor jouw ‘gouwe ouwen’!

 

Online luisterboeken (gedeeltelijk gratis)


Of je nu lid bent van de bibliotheek of niet, de onlinebibliotheek biedt een aantal gratis luisterboeken aan voor iedereen! Ga naar https://www.onlinebibliotheek.nl/luisterbieb voor meer informatie.

De bilbliotheek in Enschede heeft momenteel een actie voor gratis luisterboeken: www.obenschede.nl. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bibliotheek. 

 

Podcasts (veel gratis)

Postcasts worden steeds populairder en veel zijn ook gratis. Via de app ‘podcast’ voor iPhone kun je er veel vinden. Ook via internetsites zijn er veel te vinden, bijvoorbeeld bij NPO1: https://www.nporadio1.nl/podcasts

Kijk maar eens op internet of je er wat leuken bij vindt staan. Er zijn enorm veel in veel verschillende genres.

Een podcast moet je zien als een soort radio-uitzending van pakweg een half uur, soms langer. Het kan over van alles gaan: sport, humor, technologie, politiek, crime maar ook interviews.

 

Boek/tijdschrift


Je hebt nu eindelijke de tijd om aan dat ene boek te beginnen dat maar in de kast stond! Misschien heb je zelfs nog wel een hele reeks liggen.