Piep zei de Muis en Billy Boem

De ‘Piep zei de muis club’ is ontwikkeld voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar. Billy Boem is voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Speciaal voor kinderen die extra steun nodig hebben omdat ze thuis of in hun directe omgeving veel met stress en spanningen te maken hebben (gehad). Door bijvoorbeeld een ernstig zieke ouder, broertje of zusje, of ouders die heftige ruzies hebben of gaan scheiden, of als een opa of oma of iemand anders in hun omgeving doodgaat.

Waarom is Piep zei de Muis belangrijk?

Kinderen kunnen minder goed met stress en spanningen omgaan dan volwassenen en betrekken veel op zichzelf. Ze voelen zich snel schuldig en denken bijvoorbeeld dat het door hen komt dat papa of mama zo verdrietig of ziek is. Kinderen reageren op verschillende manieren op stress en spanning: ze worden door bijvoorbeeld heel stil, onzeker of juist heel boos of dwars. Ook kunnen ze bang zijn om te gaan slapen of bij hun moeder weg te gaan.
Wat doen we bij Piep zei de Muis?
In de club vertelt Piep de muis, een handpop, over wat er thuis allemaal gebeurd. Piep nodigt de kinderen uit om samen met hem voor allerlei situaties een oplossing te zoeken: wat doe je bijvoorbeeld als je verdrietig bent? Zo proberen we op een speelse manier kinderen te leren makkelijker met hun eigen emoties en de situatie thuis om te gaan. Er kunnen maximaal 10 kinderen aan de club meedoen.
Bijeenkomsten voor ouders/verzorgers
Voor ouders is er 4 of 5 keer een ouderbijeenkomst waarin er verschillende ‘opvoedthema’s’ behandeld worden. Deze bijeenkomsten vinden tijdens de kinderclub plaats.
Na aanmelding zal contact met je worden opgenomen voor het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Video met uitleg over Piep zei de muis (4 tot 8 jaar) “spanningen thuis”.

Video Piep zei de muis (4 tot 8 jaar) “Hallo ik ben Piep”.

piep zei de muis billy boem