Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, schrijf je ook in op onze nieuwsbrief.

De zorgorganisaties Trivium Meulenbeltzorg (TMZ) en Mediant (GGZ) gaan samenwerken om extreem onbegrepen gedrag van bewoners beheers- en begrijpbaar te maken. Ze gaan onder meer medewerkers uitwisselen.

De winter editie van de MediantKrant is uit!

Wilt u de krant per post of per mail ontvangen? Stuur dan een mail aan communicatie@mediant.nl

 

Lees de uitgave van de zomer editie van de MediantKrant. Wilt u de krant in uw mail ontvangen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

 

Officiële reactie Mediant n.a.v. artikel TC-Tubantia 27-02-2017 'Mediant neemt uit nood tweede keus psychiaters aan':
Als Raad van Bestuur van Mediant spreken wij nadrukkelijk ons vertrouwen uit in de kwaliteiten van alle psychiaters die werkzaam zijn binnen Mediant. Dat geldt voor zowel Nederlandse als buitenlandse psychiaters.

In 2015 creëerden 11 zorgorganisaties één toegang met het Coördinatiepunt Spoedhulp Jeugd Twente voor een versnelde en verbeterde en integrale toeleiding tot de juiste hulp in geval van een crisissituatie.

Intend Twente is nu ViA Mediant. Vitaliteit in Arbeid, de weg naar gezond werken. Sinds de week van de werkstress (16 november 2015) heeft Intend Twente een nieuwe naam: ViA Mediant: meer weten: info@viamediant.nl / 053-482 50 40 / www.viamediant.nl


Vooroordelen, inzicht en hulp.

 

Op 26 maart 2018 voorafgaand aan de Autismeweek verzorgt Cinementaal in samenwerking met Concordia een filmavond. De film On body and Soul zal worden ingeleid door René de Veen, psychiater bij Mediant.

 

 

In het kader van World Bipolar Day op 30 maart a.s. is er op woensdag 28 maart a.s. een bijeenkomst in het Helmertheater met als thema: De bipolaire stoornis op het witte doek!

De inzet van cliënt-ervaringsdeskundigen in de GGZ en verslavingszorg is een succes. Dat vormt voor SIZ Twente, Mediant GGZ (Bureau Herstel), Intact Herstel en Zelfhulp (Tactus Verslavingszorg) en Hogeschool Saxion de aanleiding voor een nieuwe ontwikkeling: opleiden en inzetten van familie-ervaringsdeskundigen.

Bij het Centrum voor Ontwikkelingsstoornissen wordt naast de kindcheck vanaf nu
ook standaard een aanbod gedaan voor de kinderen

Als psychiater aan de slag bij een organisatie waar men elkaar nog kent,
waar de lijnen kort zijn en veel ontwikkelkansen bestaan? Of in opleiding tot Psychiater bij Mediant dat kan!

Zie: https://www.mediant.nl/psychiatervandetoekomst

 

 

 

 

 

FACT Jeugd Twente, locatie Enschede heeft de FACT certificering (het CCAF certificaat) behaald.

 

Mediant is onderdeel van vele samenwerkingen waaronder: Buurtsportcoach Haaksbergen, Jeugdpartners Twente, Coördinatiepunt Spoedhulp Jeugd Twente, FACT Jeugd