Mediant is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Twente die hulp, advies en begeleiding biedt aan mensen met psychische en psychiatrische problemen. Mediant beschikt over afdelingen voor kinderen en jongeren, volwassenen en ouderen en enkele specialistische centra. Daarnaast ondersteunt Mediant in de huisartsenpraktijk via de stichting POH GGZ Twente en met het Mobiel Consultatie en Behandel Team.

Mediant heeft expertise op vele gebieden. Specifieke expertise hebben we bijvoorbeeld op het gebied van eetstoornissen, psychotrauma, psychose, bipolaire stoornissen en ervaringswerk.

Lees meer...

Onze jaarverslagen zijn ook te vinden via de website van VWS: Website VWS. Hier kunt u de organisatienaam van een zorginstelling invullen, het jaartal en vervolgens kunt u het verslag downloaden.

Lees meer...

3 t/m 7 april 2017 was het bij Mediant week van Autisme met als thema Jong & Aut. In deze week is o.a. een speciale blog gemaakt.

Deze blog hebben we bewaard zodat het nog enige tijd na de autisme week na te lezen is. Stof tot nadenken over een eventuele vervolg autismeweek of juist niet?!

 

Vrienden van Mediant

De Stichting Vrienden van Mediant kan worden ingeschakeld voor het bekostigen van activiteiten of faciliteiten, als de reguliere middelen deze uitgaven niet toelaten.

Onze hulpverlening

Wij helpen kinderen, jongeren, volwassen en ouderen met psychische of psychiatrische problemen en stoornissen.

Binnen Mediant wordt iedere tweede dinsdag van de maand een referaat georganiseerd.

Voor deze referaten wordt accreditatie aangevraagd bij de VN&VN, FGZPt en NVvP. Voor andere kwaliteitsregisters kan er een certificaat opgevraagd worden.

 

Locatie: Helmertheater, Helmerzijde Broekheurnering 1050 te Enschede.

Tijd: 16.30 tot 18.00 uur. Aansluitend is er een hapje & drankje en gelegenheid tot napraten.

Aanmelden: referaat@mediant.nl