Ben je cliënt of overweeg je in behandeling te gaan bij Mediant? Dan kun je rekenen op ervaren en deskundige hulpverleners. Via onderstaande blokken vind je meer informatie over onder andere psychische stoornissen, de aanmeldprocedure, wachttijden en kosten. Indien je wilt inloggen in ons Cliëntportaal, klik dan hier.

Wij werken volgens het Kwaliteitsstatuut Mediant GGZ en de Algemene Leveringsvoorwaarden Geestelijke gezondheidszorg.

Aanmeldprocedure en informatie voor cliënt

Last van depressies, angstig of oververmoeid? Andere psychische klachten? Wacht niet langer en neem contact op met de huisarts. De huisarts of praktijkondersteuner zorgt voor de eerste diagnose en aanmelding bij Mediant. Vervolgens nodigen wij je uit voor een eerste kennismaking. Je kunt bij vragen ook bellen met het aanmeldbureau van Mediant via 088-373 52 52.

Informatiemateriaal

Hier vind je een overzicht van de folders en brochures die binnen Mediant worden verspreid waaronder de algemene brochure waarin je informatie over onze behandelingen/behandelteams en behandelmogelijkheden. Ook kun je doorklikken op de folder van de Cliëntenraad en de folders over de wet verplichte ggz. Ben je op zoek naar apps die je met jouw mentale gezondheid kunnen helpen? Bekijk dan de GGZ-appwijzer. Wanneer je folders per post wilt ontvangen, kunt je deze bestellen via info@mediant.nl

Familie van

Mediant betrekt familie of naasten graag bij de behandeling van de cliënt. Dit doen we altijd in overleg en met toestemming van de cliënt.
Ben je nog niet betrokken en zou je dit graag willen? Neem dan contact op met de behandelaar van je naaste/familielid. Samen kijken we dan op welke wijze je betrokken kunt worden. 

Cliëntenraad

De Cliëntenraad (CR) komt op voor alle cliënten van Mediant. Zo zorgen we samen met de organisatie voor goede zorg.

Functionaris Gegevensbescherming

De Onafhankelijke Functionaris voor de Gegevensbescherming (FG) houdt binnen een organisatie toezicht
op de toepassing en naleving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Kosten

De kosten die gelden in de zorg

Het eigen risico bedraagt in 2024: € 385, tenzij anders afgesproken met jouw zorgverzekeraar.  Het eigen risico is vanaf dit jaar ieder kalenderjaar opnieuw van toepassing.

In 2023 bedroeg het eigen risico: € 385, tenzij anders afgesproken met jouw zorgverzekeraar (vrijwillige max. tot € 885).

Mediant online

Mediant Online biedt cliënten een online behandeling met behulp van zelfhulpoefeningen en digitaal contact met de behandelaar via onder andere beeldbellen.

Zorgverzekeringen

Mediant heeft de intentie om met alle Nederlandse zorgverzekeraars een contract af te sluiten.