Voor behandeling bij BalanZ is een verwijsbrief nodig van de huisarts. Vervolgens ontvang je een uitnodiging voor een intake. Denk je dat je een eetstoornis of eetprobleem hebt en heb je vragen? Stel ze via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Persoonlijk professioneel!
Jij staat centraal bij BalanZ! Wij bieden ambulante en deeltijd behandeling voor voedings- en eetstoornissen. Tijdens een uitvoerige intakefase word je door meerdere mensen gezien en proberen wij
een goed beeld van je te krijgen: van jou als mens in relatie tot de eetstoornis. Wij kunnen dan tot een concreet behandeladvies komen. Wanneer je dit prettig vindt, kun je een naaste meenemen naar het intakegesprek.

Wil je meer lezen over eetstoornissen? We hebben de meest interessante sites voor jou op een rijtje gezet.      

In ons centrum bieden wij:
- Poliklinische zorg in de specialistische GGZ
- Poliklinische zorg in de Basis GGZ (kortdurend)
- Deeltijdbehandeling
- Diagnostiek en advies
- Voorlichting en psycho-educatie
- Behandeling en begeleiding
- Individuele en groepstherapie
- Systeemtherapie


Er zijn korte lijnen met andere afdelingen binnen Mediant en met instellingen in de regio. In samenwerking met regionale ziekenhuizen kunnen wij faciliteren in kortdurende boosteropnamen, wanneer het
poliklinisch niet meer lukt. Daarnaast verwijzen wij naar andere centra voor behandeling van eetstoornissen wanneer de eetstoornis klinisch behandeld moet worden.