Voor behandeling bij BalanZ is een verwijsbrief nodig van de huisarts. Vervolgens ontvang je een uitnodiging voor een intake. Denk je dat je een eetstoornis of eetprobleem hebt en heb je vragen? Stel ze via info@balanztwente.nl

Persoonlijk professioneel!
Jij staat centraal bij BalanZ! Wij bieden ambulante en deeltijd behandeling voor voedings- en eetstoornissen. Bij BalanZ ligt de nadruk op groepsbehandeling. In een groep vind je herkenning, ontmoet je mensen met dezelfde problemen die echt begrijpen wat je voelt en vind je voorbeelden van hoe andere mensen met dezelfde problemen omgaan. Deze voordelen worden door veel mensen die een groepsbehandeling volgen als prettig ervaren. 
Tijdens een uitvoerige intakefase verricht de verpleegkundig specialist  een lichamelijk onderzoek. In sommige gevallen voert de psychiater een psychiatrisch onderzoek uit. Op deze manier krijgen wij  een goed beeld zodat wij tot een concreet behandeladvies kunnen komen. Wanneer je dit prettig vindt, kun je een naaste meenemen naar het intakegesprek.

Wil je meer lezen over eetstoornissen? We hebben de meest interessante sites voor jou op een rijtje gezet.      

In ons centrum bieden wij:
- Poliklinische zorg in de specialistische GGZ
- Poliklinische zorg in de Basis GGZ (kortdurend)
- Deeltijdbehandeling
- Diagnostiek en advies
- Voorlichting en psycho-educatie
- Behandeling en begeleiding
- Individuele en groepstherapie
- Systeemtherapie

Er zijn korte lijnen met andere afdelingen binnen Mediant en met instellingen in de regio. In samenwerking met regionale ziekenhuizen kunnen wij faciliteren in kortdurende boosteropnamen, wanneer het poliklinisch niet meer lukt. Daarnaast verwijzen wij naar andere centra voor behandeling van eetstoornissen wanneer de eetstoornis klinisch behandeld moet worden. BalanZ werkt intensief samen met Ziekenhuis Groep Twente (ZGT).