Welkom op de website van Balanz

Wanneer eten niet meer vanzelfsprekend is, het dagelijks zorgt voor gepieker, paniek, walging of een schuldgevoel. Wanneer eten een middel is geworden om andere gevoelens weg te maken’ of om een gevoel van ‘controle’ te ervaren, heb je wellicht een eetstoornis.

Behandeling

Jij staat centraal bij BalanZ! Wij bieden ambulante en deeltijd behandeling voor voedings- en eetstoornissen. Tijdens een uitvoerige intakefase word je door meerdere mensen gezien en proberen wij een goed beeld van je te krijgen: van jou als mens in relatie tot de eetstoornis. Wij kunnen dan tot een concreet behandeladvies komen.

Eetstoornissen

Als je een eetstoornis hebt, pieker je veel over eten, je gewicht en lichaamsvorm. Het kan zijn dat je teveel of te weinig eet, hetgeen je eet compenseert door middel van sporten, braken of laxeren. Misschien heb je eetbuien of doe je er van alles aan om zo min mogelijk te eten.

Familie en naasten

Een eetstoornis heb je niet alleen, ook het gezin en naasten worden er mee geconfronteerd. Hoe ga je daarmee om als familie of naaste en hoe zorg je ervoor dat je zelf staande blijft tijdens deze onrustige periode? Hier vind je informatie over het aanbod voor ouders, tips en ervaringen.

Jouw rechten

Wanneer je hulp nodigt hebt van BalanZ vertrouw je de behandeling toe aan onze hulpverleners. Zowel jijzelf als de hulpverleners hebben rechten en plichten en uiteraard moet het mogelijk zijn ook klachten in te dienen. Het is belangrijk dat je hiervan op de hoogte bent.

Er is een last van mijn schouders gevallen

Ik wist van mijzelf dat mijn eetpatroon niet goed was en in de jaren die vooraf gingen aan mijn uiteindelijke behandeling heb ik zelf geprobeerd om mijn eetbuien onder controle te krijgen. Dit lukte soms, maar nooit voor lang, en zeker niet structureel. Ik ben bij BalanZ terechtgekomen nadat ik zelf op zoek ben gegaan naar een gespecialiseerde behandeling gericht op eetstoornissen. Mijn angst om als ongelukkige ziel met een eetstoornis bestempeld te worden is geheel ongegrond gebleken.

Lees het hele verhaal van Linda en andere ervaringsverhalen

Linda

Ervaringsdeskundige