Misschien herken je bij jezelf niet alle, maar slechts enkele kenmerken van een eetstoornis. Het komt regelmatig voor dat iemand niet precies in het vakje ‘Anorexia Nervosa’, ‘Boulimia Nervosa’ of ‘eetbuistoornis’ past, maar er wel sprake is van een eetstoornis. We noemen dit een ‘Andere gespecificeerde voedings- of eetstoornis’.

Er zijn eet- en voedingsstoornissen die niet geheel in de bovenstaande categorieën vallen, maar waarbij er wel sprake is van psychische lijden en/ of obsessief eetgedrag, zoals de ruminatiestoornis, de vermijdende / restrictieve voedselinnamestoornis, orthorexia nervosa, de purgeerstoornis en het nachtelijk eetsyndroom. In de praktijk is de scheidslijn tussen de verschillende eetstoornissen ook niet altijd scherp te trekken. Anorectische periodes kunnen elkaar afwisselen, opvolgen en zelfs samengaan. Ook hiervoor hebben we binnen BalanZ behandelmogelijkheden.

Twijfel je of je een eetstoornis hebt? Je kunt altijd contact opnemen met BalanZ of je huisarts om te onderzoeken of er sprake is van een eetstoornis.
(Bron: www.naeweb.nl)