Mediant Jeugd biedt verschillende preventieve cursussen en trainingen aan. Je hoeft hiervoor niet in behandeling te zijn bij Mediant en er is geen verwijzing nodig van de huisarts. Aanmelden kan direct via het aanmeldformulier of via jeugd@mediant.nl of telefonisch via telefoon 053 482 85 00. De kosten voor trainingen en cursussen worden vergoed door bijna alle gemeentes in Twente.

Huiselijk geweld

Piep zei de Muis en Billy Boem

De ‘Piep zei de muis club’ is ontwikkeld voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar. Billy Boem is voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Speciaal voor kinderen die extra steun nodig hebben omdat ze thuis of in hun directe omgeving veel met stress en spanningen te maken hebben (gehad). Door bijvoorbeeld een ernstig zieke ouder, broertje of zusje, of ouders die heftige ruzies hebben of gaan scheiden, of als een opa of oma of iemand anders in hun omgeving doodgaat.

Omgaan met boosheid

Soms hebben kinderen het gevoel dat zij overal de schuld van krijgen en vinden zij het moeilijk om te gaan met andere kinderen in de klas die hun uitdagen. Hierdoor hebben zij vaker ruzie en hebben zij ook het gevoel vaker straf te krijgen. Dit kan ervoor zorgen dat ze het niet zo fijn meer vinden om naar school te gaan of zich minder prettig gaan voelen in de klas.

Broers en/of zussen

Kinderen en jongeren die opgroeien met een broer of zus met psychische problemen worden ook wel ‘Brussen’ genoemd. Als Brus kan je het gevoel hebben in de schaduw te staan van je broer of zus waar dit speelt.

Zwangerschap en het jonge kind

Een kindje krijgen is voor (aanstaande) ouders een grote gebeurtenis. Er komt veel op je af. Op social media hoor en zie je vooral blije ouders. Maar niet alles is even leuk of loopt soepel. Misschien ervaar je je zwangerschap als best pittig, voel je je als aanstaande vader niet blij, maak je je zorgen, of heb je een baby die vooral veel huilt.

Kinderen van ouders met psychische problemen (KOPP)

KOPP staat voor Kinderen van Ouders met Psychische Problemen. Het kan gaan om één of beide ouders. Nederland telt jaarlijks 405.000 ouders met een psychische stoornis en/of verslaving. KOPP-kinderen lopen een groter risico om vroeg of laat psychische problemen te krijgen dan kinderen van ouders zonder psychische en/of verslavingsproblemen. Mediant Jeugd heeft verschillende gespreksgroepen voor KOPP kinderen. 

Grip op je dip

Ben je tussen de 16 en 25 jaar en wil je graag samen met anderen meer grip op je dip/stemming krijgen, dan kan deze Online cursus iets voor jou zijn!