Welkom op de website van Mediant Jeugd

Mediant Jeugd is er voor kinderen en jongeren tot en met 23 jaar met psychische klachten of psychiatrische stoornissen en hun ouders. Het team is er voor onderzoek, preventie, online hulpverlening, behandeling en spoedzorg. De eigen kracht van kind/jongere en het gezin staat centraal. De actieve begeleiding van ouders is een belangrijk onderdeel van ons hulpverleningsproces.

Preventie

Mediant Jeugd biedt verschillende preventieve cursussen en trainingen aan. Je hoeft hiervoor niet in behandeling te zijn bij Mediant en er is geen verwijzing nodig van de huisarts. Aanmelden kan direct via het aanmeldformulier of via jeugd@mediant.nl of telefonisch via telefoon 053 482 85 00. De kosten voor trainingen en cursussen worden vergoed door bijna alle gemeentes in Twente.

Behandeling

Binnen Mediant Jeugd bestaan verschillende behandelingen. Afhankelijk van de klachten en doelen kijken we welke behandeling het beste past. Ouders/verzorgers worden waar mogelijk actief betrokken bij de behandeling.

Ik ben nu de moeder die ik wilde zijn.

Merel was nog helemaal niet bezig met het moederschap toen ze erachter kwam dat ze zwanger was. Samen met haar vriend Wouter moest ze in korte tijd een antwoord op de volgende vragen vinden; Wat gaan we doen? Willen we het kindje houden, en hoe gaan we verder? Erg lang hoefde ze niet na te denken, samen besloten ze het avontuur aan te gaan. De liefde voor elkaar was er, en toen de eerste schrik voorbij was, kwam de liefde voor het kindje daar achteraan.

Lees het hele artikel

Training Contact met je baby

Merel

deelnemer Contact met je baby