Welkom op de website van Mediant Jeugd

Mediant Jeugd is er voor kinderen en jongeren tot en met 23 jaar met psychische klachten of psychiatrische stoornissen en hun ouders. Het team is er voor onderzoek, preventie, online hulpverlening, behandeling en spoedzorg. De eigen kracht van kind/jongere en het gezin staat centraal. De actieve begeleiding van ouders is een belangrijk onderdeel van ons hulpverleningsproces.

Preventie

Mediant Jeugd biedt verschillende preventieve cursussen en trainingen aan. Je hoeft hiervoor niet in behandeling te zijn bij Mediant en er is geen verwijzing nodig van de huisarts. Aanmelden kan direct via het aanmeldformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via telefoon 053 482 85 00. De kosten voor trainingen en cursussen worden vergoed door bijna alle gemeentes in Twente.

Behandeling

Binnen Mediant Jeugd bestaan verschillende behandelingen. Afhankelijk van de klachten en doelen kijken we welke behandeling het beste past. Ouders/verzorgers worden waar mogelijk actief betrokken bij de behandeling.

De Minder Boos trainingen hebben ons gezin echt geholpen"

Karin merkte dat haar kinderen boze buien hadden en zocht een oplossing. Die vond ze bij de Minder Boos training van Mediant. Het resultaat: meer rust in huis én de kinderen worden niet meer snel boos. Niet alleen de kinderen zijn geholpen, ook als ouder leer je omgaan met boosheid.

Karin

Ouder