Voor Jou! / Jongeren

Heb je problemen en vind je het lastig zelf hulp te zoeken?
FACT Jeugd Twente is er voor jou! Wij komen naar je toe, bieden behandeling en praktische hulp zo vaak als nodig is en op een plek die jij fijn vindt. Dit kan zijn thuis, op school/werk of bij ons op kantoor. We helpen jou met het verbeteren van je situatie en doen er alles aan om contact met je te houden.

Team

FACT Jeugd Twente werkt vanuit twee locaties, in Enschede en in Hengelo. Bij FACT Jeugd Twente werken veel verschillende professionals met elkaar samen om zo goed mogelijk hulp te kunnen bieden waarbij we streven naar korte wachttijden. Onze teams bestaan uit ambulant hulpverleners, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, een systeemtherapeut, een psychomotorisch therapeut (PMT), een creatief/beeldend therapeut, een ervaringsdeskundige, GZ-psychologen en kinder- en jeugdpsychiaters. Ook is een verslavingsdeskundige vanuit Tactus werkzaam in onze teams.

Bekijk hier het overzicht van collega's en een uitleg van de functies. 

Wanneer FACT Jeugd Twente

Wanneer je het niet meer ziet zitten en de stap om hulp te vragen groot is, zijn wij er voor jou.
Misschien ben je moe van alle hulpverlening en vraag je je af of het weer goed komt.

FACT Jeugd Twente is anders dan gewone hulpverlening:
Professionals van FACT Jeugd Twente denken op een actieve en creatieve manier met je mee. Ze geven jou de regie en helpen je zoeken naar oplossingen. Als jij dit wilt, doen we dit bijvoorbeeld samen met jouw ouders.

We grijpen snel in wanneer een crisis dreigt, maar we proberen vooral een crisis te voorkomen. We hebben persoonlijk contact en je blijft bij ons in behandeling zolang dit nodig is. Waar nodig komen wij naar je toe. Dit kan thuis zijn, op school of op een plek waar jij je prettig voelt.
We kunnen je helpen bij:
• Psychische problemen
• Problemen thuis of op school/werk
• Schulden
• VerslavingWelke hulp biedt FACT Jeugd Twente


Als je bij FACT Jeugd Twente in behandeling bent, bieden we naast behandeling ook praktische hulp. We kijken welke hulp jij nodig hebt en wie die kan geven. Hierin werken we samen met andere (hulpverlenings-)instanties en mensen uit jouw eigen netwerk. Wel verwachten we van je dat je de gemaakte afspraken nakomt, want alleen op die manier kunnen we je goede zorg bieden.

Voorbeelden van behandeling binnen FACT Jeugd Twente:
- Systeemtherapie
- Psychomotorische therapie (PMT)
- Beeldende/creatieve therapie
- Farmacotherapie
- Cognitieve Gedragstherapie (CGT)
- Schematherapie


Voorbeelden van praktische hulp
- We gaan mee naar belangrijke afspraken
- We leren je met geld om te gaan
- We helpen je bij het vinden van een goede plek om te wonen
- We helpen je bij het vinden van werk of een opleiding


Kosten

Ben je boven de 18 jaar dan vergoedt de zorgverzekering de behandeling bij FACT Jeugd Twente. Er is dan wel sprake van een eigen risico.
Ben je onder de 18 jaar dan kan de hulp vergoed worden via de gemeente of via de zorgverzekering. Meer weten over de vergoeding? Kijk dan op de site van de Rijksoverheid:
Wie vergoedt mijn hulp bij psychische problemen? | Rijksoverheid.nl

Aanmelden

Aanmelden kan via Zorgdomein of via bijgaand aanmeldformulier. U kunt dit via veilig verzenden sturen aan: info@factjeugdtwente.nl.
We zijn tussen 9.00 uur en 17.00 uur bereikbaar. 

Contact

Nijverheidstraat 1, 7511 JM Enschede
Tel: 0800 22 33 660 (tevens bereikbare dienst)

info@factjeugdtwente.nl