Ben je cliënt of overweeg je in behandeling te gaan bij de Boerhaven? Dan kun je rekenen op ervaren en deskundige hulpverleners. Op deze pagina lees je meer over de aanmeldprocedure, wachttijden en kosten. 

Ambulante behandeling

De Boerhaven is gespecialiseerd in het herkennen en behandelen van persoonlijkheidsstoornissen volgens de nieuwste inzichten met bewezen effectieve therapieën (evidence-based). 

Binnen de Boerhaven bieden we diverse behandelmethodes aan voor mensen met persoonlijkheidsproblematiek in Twente. De behandeling vindt bij voorkeur plaats in een groep. Bij de start van de behandeling brengen we in kaart welke problemen je ervaart en welke behandelmethode het best passend is. De behandeling varieert van 1,5 uur tot vier dagen in week. 

Kliniek

In de kliniek verblijf en leef je intensief samen met 24 medecliënten, vijf dagen per week, in één gebouw. De gemiddelde leeftijd van onze cliënten ligt tussen de 18 en 40 jaar. De kliniek bevindt zich in het ZGT Hengelo

Wat is een persoonlijkheidsstoornis?

Wanneer je gevraagd wordt jezelf beschrijven wie jij als mens bent, noem je zeer waarschijnlijk een aantal persoonlijkheidskenmerken op. Je bent bijvoorbeeld heel nauwgezet, volgzaam, ongeduldig of spontaan.

Ervaringsverhalen

Lees hier hoe anderen onze zorg hebben ervaren.

Behandelmethodes

De Boerhaven heeft de volgende behandelmethodes

Kosten

De kosten die gelden in de zorg vind je op www.mediant.nl/kosten

Jouw rechten

Wanneer je hulp nodigt hebt van Mediant vertrouw je de behandeling toe aan onze hulpverleners. Zowel jijzelf als de hulpverleners hebben rechten en plichten en uiteraard moet het mogelijk zijn ook klachten in te dienen. Het is belangrijk dat je hiervan op de hoogte bent. 

Wachttijden

Als expertise centrum zijn wij ons ervan bewust dat er bij aanmelding hoge nood is voor een behandeling. Wij streven er dan ook naar om de wachttijden zo kort mogelijk te houden, door effectiviteit in de behandeling, zonder daarbij tijd en aandacht te verliezen voor de cliënt.