Mediant wil preventief bijdragen aan de mentale gezondheid van inwoners van Twente. We maken mentale gezondheid bespreekbaar en dragen bij aan herstel en veerkracht. Het preventieaanbod is voor kinderen, jongeren en volwassenen en is divers: (preventie-)trainingen, cursussen, interventies en coaching. Dat doen we online, individueel en in groepsverband. Voor ons preventieve aanbod hoef je niet ingeschreven te staan als cliënt bij Mediant. Je hebt ook geen verwijzing nodig van de huisarts. De kosten voor trainingen en cursussen worden vergoed door bijna alle gemeenten in Twente.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier, door te mailen naar preventie@mediant.nl of door te bellen met 053-48 28 500. 

Broers en/of zussen

Kinderen en jongeren die opgroeien met een broer of zus met psychische problemen worden ook wel ‘Brussen’ genoemd. Als Brus kan je het gevoel hebben in de schaduw te staan van je broer of zus waar dit speelt.

Consultatie

Mediant denkt graag met je mee en geeft advies en uitleg, onder andere:

  • Antwoord op vragen over het aanbod van preventie
  • Vrijblijvende uitleg aan cliënten over de verschillende interventie
  • Meedenken met professionals, intern/extern over complexe casuïstiek
  • Meedenken in een vervolgtraject indien van toepassing

Kinderen van ouders met psychische problemen (KOPP)

KOPP staat voor Kinderen van Ouders met Psychische Problemen. Het kan gaan om één of beide ouders. Nederland telt jaarlijks 405.000 ouders met een psychische stoornis en/of verslaving. KOPP-kinderen lopen een groter risico om vroeg of laat psychische problemen te krijgen. Vanuit Mediant preventie hebben we een divers aanbod voor deze kinderen, maar ook aanbod voor volwassen kinderen.  

Omgaan met boosheid

Sommige kinderen zijn snel boos, voelen dat ze snel de schuld krijgen of lossen problemen op met schelden of vechten. Heeft je kind last van zijn of haar boosheid, dan kun je contact opnemen over ons aanbod.  

Scholing en voorlichting voor professionals

Voor professionals bieden we verschillende trainingen en voorlichtingsmogelijkheden aan.

Somberheid

Voor jongeren tussen de 16 en 25 jaar is er een anoniem online aanbod om meer grip te krijgen op je stemming, zowel individueel als in groepsverband.

Stressvolle thuissituatie of huiselijk geweld

Als er sprake is van een zeer stressvolle thuissituatie of huiselijk geweld, kunnen kinderen en hun ouders vaak extra steun gebruiken. Vanuit Mediant preventie hebben we hiervoor zowel individueel als groepsaanbod.

Zwangerschap en het jonge kind

Een kindje krijgen is voor (aanstaande) ouders een grote gebeurtenis. Er komt veel op je af. Op social media hoor en zie je vooral blije ouders, maar niet alles is even leuk of loopt soepel. Misschien ervaar je je zwangerschap als best pittig, voel je je als aanstaande vader niet blij, maak je je veel zorgen als jonge moeder?  Als je last hebt van psychische klachten of deze ontwikkelt tijdens of na de zwangerschap, dan kan het ouderschap soms extra pittig zijn.  Weet dat je niet de enige bent!