Het Centrum biedt ondersteuning, diagnostiek, behandeling, preventie en consultatie bij psychische klachten naar aanleiding van een traumatische ervaring.

Het Centrum voor Psychotrauma is ontstaan na de vuurwerkramp in Enschede.

Het Centrum is gespecialiseerd in de zorg voor enkel en meervoudig trauma bijvoorbeeld bij vroegkinderlijk trauma, getraumatiseerde asielzoekers en vluchtelingen, veteranen met uitzendproblematiek en slachtoffers van seksueel geweld. Baby's en kinderen worden in hetzelfde centrum behandeld als volwassenen maar met een gespecialiseerd programma.

Behandelmethoden

  • Cognitieve gedragstherapie
  • Narrative exposure Therapie
  • EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)
  • Vaktherapie (creatieve vormen)
  • Medicatie

Het Centrum geeft ook voorlichting en steun aan bedrijven, scholen en andere instellingen.

Bekijk ook de folder van Psychotrauma.

Omgaan met psychotrauma

Het team

Het team bestaat uit een psychiater, GZ psychologen, een klinisch psycholoog, psychologen, een ambulant verpleegkundige, een verpleegkundig specialist, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, een ervaringswerker en een vaktherapeut.

Verwijzen

Bent u verwijzer en wilt u meer weten over verwijzen naar ons centrum dan kunt u contact opnemen met het secretariaat via 053-488 18 81
Vragen kunt u ook stellen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit mailadres is niet bedoeld voor verwijzingen.

Uw verwijzing kunt u sturen via Zorgdomein. Beschikt u niet over Zorgdomein en heeft u hier interesse in? Neemt u dan contact op met afdeling Communicatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Contact

Mediant Centrum voor Psychotrauma
Raiffeisenstraat 44
7514 AM Enschede
Telefoon: 053-488 18 81
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het Centrum voor Psychotrauma werkt samen met De Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma